Här vill vi ha hjälp med bilder från olika cirklar och tematräffar, även med kommentarer eller information.

Har Du bilder och information, så kan Du skicka in ett meddelande via kontaktsidan och vi kan kontakta Dig för att samordna inlägg till hemsidan.

 Canastagängets spelkryssning 2017
Den sista maj var det dags för gängets årliga ”spelkryssning”. Vi lämnade kajen i Göteborg i ett ruggigt regnväder. Som inte detta var nog så hade det strulat med vår betalning till Stena och vår bokning hade tagits bort ur datorsystemet! Hur det nu förhöll sig med detta, så slutade starten lyckligt så vi kom iväg ”på krita” och lyckligtvis fanns ett ledigt – visserligen litet – men dock konferensutrymme ombord åt oss.
Sedan var kryssningen idel solsken!  Med andra ord så sken solen i Fredrikshavn och fortsatte så hela dagen även vid hemkomst. Såväl brunchbuffé som dito middag var fräscha och välsmakande. Vi kunde fira jubilaren Kerstin Sellman med skönsång (?) och en skål i bubblande ädel dryck. Sammanfattningsvis var trevnaden stor i vår lilla ”spelhåla”!
Birgitta Olofsson :Text och bilder

 

Onsdagen den 25:e maj 2016
begav sig sexton spelsugna medlemmar ut på böljan den blå. det var dags för "Canastagängets" Stena-resa till Danmark. Så värst blå var väl inte böljan - snarare lite grå med vågor - denna tidiga onsdagsmorgon.
Detta hindrade inte gänget att t se fram emot en dag med god gemenskap och måånga glada skratt.
Efter den goda och rikliga frukostbrunchen kunde vi bänka oss runt spelborden i vårt förhyrda konferensrum.
Det blev dags att inhandla lite bubbel, så vi kunde skåla och gratulera Anita, som passat på att jubilera på bortaplan. Detta var en klart stämnigshöjande årgärd!
Innan vi visste ordet av, var vi i Fredrikshamn och var tvungna att lämna vår spelhåla för att gå iland, för sådana är bestämmelserna. Men då ingen glömt godkänd legitimation, blev vi snart ombordsläppta igen och kunde återuppta spelet.
På hemvägenn väntade oss den omfattande och delikata lunchbuffén. Återigen gick sjöresan fort  med spel i glada vänners lag och vi låg åter vid kaj i Göteborg. Vi kunde gå iland - en del av oss med påsar och väskor som hade lätt klirrande innehåll - och vara överens om en lyckad utflykt!
Birgitta Olofsson

 

2011 Cirkel "Svamp för nybörjare"

Fem gånger går fort och nu är det till ända. Vi har hunnit med en teoretisk genomgång, att besöka Botaniskas svamputställning och varit i skogen ett par gånger.

Cirkeln har varit mycket givande under sakkunnig ledning. Nu har de plockbara svamparna ökat i antal! Bilderna ger en uppfattning om den intensiva kunskapsinhämtningen.

Ett TACK till Jan Eriksson!

Trivselträff

En social träff, dit man kommer när man känner för det, tar med ett handarbete, ett gott humör eller vill bara snacka av sig. Det behövs ingen föranmälan och platsen är Tingbergshallen och det är på tisdagar med start klockan 13.00..

Välkommen!

 Taube-sällskapets avslutningsresa

 

21 maj skulle Taube-sällskapet fara till Hönö och fira sommarens intåg med besök på restaurang och inhyrd Trubadur. Karin hade lyssnat till trubaduren Pedda många gånger och ville gärna dela denna bekantskap med övriga Taube-are. Vi kom fram till att denna resa borde delas med Spånarna tillsammans med Resegruppen och på så sätt fylla en buss.

Glada i hågen for vi iväg ut till norra skärgården och Hönö.

Solen lyste denna första sommardag, så halvtimmen vi avsatt för ev besök på Fiskemuséet användes av de flesta att supa in havsluften och njuta av utsikten över Vinga  och över Fotöbron.

Maten var delikat, personalen trevlig, och så kom Huvudnumret Pedda. Och han var bra!!

Karin och Leif Pedda Pedersen hade per telefon diskuterat  repertoaren  – mycket Taube, naturligtvis, men även visor som lokala förmågor skrivit på skärgårdsdialekt roade oss.

Nöjda och belåtna kon vi överens om att detta skulle kunna bli en tradition varje vår.

Väl hemkomna i Kungsbacka möttes vi av en rejäl kalldusch, i form av ösregn, men regnet kunde inte skölja bort glädjen över den minnesvärda dagen.

Tack alla som var med och gjorde dagen trevlig

Karin

 

Det kommer bilder och här var dom!(Tangenttryckaren Göran)