Tisdagen den 12 december 2017.
Så kom vi till sista månadsmötet för året och det var dags för decembers mysiga efterlängtade julbuffe.
Hela lokalen fylldes med 100-tals hungriga och förväntansfulla seniorer!
Många var klädda i rött, som också var temat för dukningen, lotteribordet dignade under vinstmängden och bokbordet var lockande!
Glöggserveringen sköttes galant och Vallda visgrupp spelade glada julvisor under glöggminglet. Bordsplaceringen gick galant och alla såg nöjda ut med sin plats!.
Buffeborden var nu redo för anstormningen och gästerna slussades fram till bordens fyra "ingångar".
Musikerna fick ta mat först, för att sedan hinna underhålla oss fram till till kaffet.
Alla medlemmar som inte bar eller hade vår lilla bisymbol, som du kan se högst upp till vänster på vårt medlemsblad, fick sig en tilldelad. Det  är upplyftande att möta bekanta "på stan", som också har ett bi på sig!
Vallda visgrupp spred julglädje med sitt glada uppträdande och applåderades ett antal gånger.
Lotteriet tog sedan fart efter kaffet och det var jubel bland alla vinnarna!
Alla önskade varandra God Jul och hjälptes åt med all undanplockning!
Tack alla som hjälpt till med glögg, dricka, mat, dukning, avdukning och buffebord mm, det går undan med Aktiva Seniorer!

Text & bilder: Britt & Göran

Tisdagen den 14 november 2017.
Dagarna har blivit kortare, av någon konstig anledning! Kylan kommer och går, men vi håller ställningarna och tar oss till vårt månadsmöte.
Ing-Marie välkomnade oss till dagens möte och Dagens tema var en genomgång av framtida byggnation inom kommunen.
Vi fick en mycket bra information, som hölls av Andrea Eriksson från kommunen, ett bra upplägg som fångade allas intresse och det annars ganska höga ljudet försvann.
Informationen visade på följande:

 • Bostadsbyggande byggstart 2017 - 2022:
  Inom Kungsbacka stad 3 000, övriga tätorter 1 500 och utanför tätort 1 000. Därav 2 000 hyresrätter, 2 000 bostadsrätter och 1 500 äganderätter.
 • Fördelning av olika objekt inom kommunen:
  Björkris II 600, Voxlöv 300,Tölö ängar 500, Kungsgärdet 100,
  Tingberget 150, Valand/ St:Gertrud 400, Vägmästaren 50,
  Aranäs stadsdel 400, Kolla Parkstad 400, Södra Porten 150.
Efter föredraget var det tid med "fikandet", sedan kom DRAGNINGEN på våra lotter och några fick "skina upp" och lösa in sina vinster!
Åter startade sorlet och lokalen återfick sitt normala utseende och vi kunde ta sikte på hemmets lugna vrå!
Text: Göran 

Tisdagen den 10 oktober 2017.
Dags igen med vårt återkommande måndsmöte och hösten har kommit så sakteliga. Vår ordförande Ing-Marie hälsade oss välkomna till dagens möte och presenterade dagens föreläsare, Eva Berntsson Melin, som hade en rik kunskap om sägner, folktro och traditioner kopplade till naturen.
Vi fick en trevlig genomgång av den ingrodda tron som påverkade många av våra förfäder, där flera förmodligen hade lite skräckslagna upplevelser i sin vardag.
Efter fikat blev det lite information om kommande aktiviteter, lottdragning och allmänt prat, innan återtåget till respektive hem startade.
Det var ett trevligt möte och sorlet nådde taket, med vissa mellanrum!!
Text och bilder: Britt & Göran

Tisdagen den 12 september 2017.
Så kom dagen som många väntat på, gott kaffe med smörgås, trevligt sällskap med kända och nyinkomna medlemmar.
Vår ordförande Ing-Marie Norèen hälsade ett sjuttiotal medlemmar välkomna. På programmet stod ett framträdande av musikern och vissångaren Lucas Stark.
Lucas underhöll oss med sånger och melodier från den svenska visskatten från exempelvis Ruben Nilssons och Allan Edvalls repertoar.
Det var god underhållning som Lucas med sin melodiska stämma bjöd oss på och även hans mellansnack var lättsamt och lockade till många glada skratt.
Kaffe och lotteri avslutade som alltid det trivsamma mötet.

Birgitta Olofsson
Bilder: Britt & Göran

Tisdagen den 22 augusti 2017.
Efter ett ganska långt uppehåll, kom dagen då vi skulle mötas igen! Det var starten för våra kommande aktiviteter och lokalen fylldes med förväntansfulla medlemmar.
Vår ordförande Ing-Marie välkomnade oss och hoppades att det skulle bli en trevlig och givande stund tillsammans.
Vi besöktes av Ann Rönnäng från Polisen och Åke Eliasson från BRÅ, Brottsförbyggande rådet, som gav oss tips om hur vi ska undvika bedrägeri till vardags. Det var en givande information, som behandlade hur man kan och ska skydda sig mot angrepp från oärliga personer. En blomma vardera till våra gäster och en applåd bekäftade att vi lyssnat noga, eller hur? 
Jan Eriksson inbjöd intresserade att delta i svamparnas underliga värld. Ta med tåliga kläder, stövlar och en fikakorg så möts vi vid Tingbergshallen kl 10.00 den 28 september. 
Alla cirklar presenterades och övriga inblandade gav sina tankar om kommande aktiveteter. Det finns mycket att ta del av och Trivselkvällen, Teatern den 2/12 och Julbordet i Kvibille är fullbokade!
Ett bra lotteri med många vinster avslutade en trevlig eftermiddag och det var dags att dra sig hem!
Tack för all hjälp med bord och stolar!
Vi ses igen den 12 september, igen!
Britt & Göran

 

Tisdagen den 23 maj 2017.
Tiden kan ibland sätta fart på aktiviteter och det var tid för vårens sista månadsmöte.
Medlemmarna strömmade in och det vanliga "snacket" följde med in i lokalen, som bekräftade att vi har en bra gemenskap i föreningen. Hjälpsamma medlemmar bistår både med iordnigställandet före och efter mötet, så att alla kommer hem i god tid!
Vår ordförande, Ing-Marie, hälsade oss välkomna till dagens möte och hoppades att vi skulle få en trevlig avslutning på vårens aktiviteter.
Förplägnaden bestod av smörgårdstårta och lämplig dryck samt kaffe med kaka efter underhållningen som utfördes av Vallda visgrupp. Kända melodier fyllde lokalen och flera sjöng med. En trevlig stunds avkoppling, som visade på en mycket mysig repetoar.
Dragningen på lotteriet gav en "merkänsla" hos flera av medlemmarna och andra kanske har bättre lycka nåsta gång.
Ing-Marie önskade oss en Trevlig sommar och att vi ses igen efter sommaren! 
Text och bilder: Göran

Tisdagen den 11 april  2017.
Äntligen var det dax för modevisningen från Modestugan i Åsa!
Nyfikna glada medlemmar strömmade in och tog plats vid borden, som var uppddukade med bubbel, snacks och vårblommor.
Klädstängerna fulla med kläder fanns  på plats och sex stycken mannekänger var redo att visa moderiktiga kläder under Annettes kunniga ledning och härliga kommentarer.
Efter nästan en timmes underhållande visning, kom kaffet och smörgåsarna fram och det glada sorlet  var högt!
Klädförsäljningen tog fart och lotteriet med både blommor, vin och smycken tog vid!
Tack alla för ett vårbrusande aprilmöte!
Vi ses i maj på sommarfest!

Text: Britt & Göran
Bilder: Birgitta O, Britt & Göran

Tisdag den 14 mars 2017.
Aktiva Seniorer hade årsmöte den 14 mars. Ett åttiotal medlemmar hade infunnit sig och hälsades välkomna av vår ordförande Ing-Marie Noréen.
Som brukligt är, så inleddes årsmötesförhandlingarna med parentation över, under året avlidna medlemmar.

Till mötesordförande valdes Knut Sundberg. Förhandlingarna genomfördes därefter helt enligt föredragningslistan utan problem.
Efter avslutade årsmötesförhandlingar höll Björn Löfving ett föredrag med bildvisning om pepparrot. På ett lättsamt och intresseväckande sätt fick vi veta hur pepparrot används runt om i världen. Den används inte bara som smaksättare, utan har bland annat ett medicinskt värde.
När Björn entusiastiskt beskrev och visade bilder på goda maträtter med pepparrot, började nästan snålvattnet rinna på flera av oss mötesdeltagare. Men då vi sedan fick små goda mumsbitar, smaksatta med kryddan för dagen och även provsmaka lämpligt vin därtill, var stämningen på topp!
Text: Birgitta Olofsson
Bilder: Britt & Göran


Här kommer på begäran recepten, som fick "snålvattnet att rinna":

 1. Tonfisk, färskost, majonäs, salladslök, pepparrot och sallad.
 2. Svartrökt bog, färsk ost, salladslök och pepparrot.

Tisdag den 14 februari 2017.
När man kommer till möteslokalen för att ställa i ordning inför mötet, så möts man av medlemmar som strömmar till, för att delta i iordningsställandet! Det känns bra, och som vanligt ökade stämningen efter hand! Lottförsäljningen är första platsen man besöker efter sin ankomst, för att studera vinsterna! 
Vår ordförande, Ing-Marie, hälsade oss välkomna och speciellt nya medlemmar.
Dagens underhållare, Stefan J Nilsson, visade och kommenterade bilder från södra Halland. Det var en fin genomgång som visade naturens förmåga att avspegla olika skeenden under årstiderna och hur vi människor kan uppleva skapelserna. 
Vi fick se och höra om olika fascinerande skapelser som Stefan fotograferat och jag tror att många av oss fick tankeställaren "Varför har inte jag kameran med mig ut?".
Det blev tid för fika och som vanligt höjdes rösterna och konversationerna kom igång ganska omgående.
När fikapausen började ebba ut så var det tid för dragning av lotterna och många glada ansikten syntes när vinsterna hämtades ut.
Återigen en trevlig sammankomst och flera bidrog till iordningställande av lokalen. 
Text och bilder: Göran
 

Tisdag den 24 januari 2017
Första mötet för året visade att vi har medlemmar som gärna deltar i våra möten och bidrar med sina erfarenheter. Det blev "liv i luckan" och leenden i alla ansikten!
Underhållningen för dagen, "Samling vid pumpen", sköttes av Christer Ågren, som bjöd på sig själv, sjöng och berättade om Ulf Peder Olrog och lite av hans bakgrund.
Olrog växte upp utanför Stigtomta och gick på läroverk i Nyköping, var tyst och tillbakadragen, med intresse för historia och litteratur. Han uppträdde med kamrater på föräldramöten och åkte även runt och spelade dansmusik.
Han kunde spela  piano,mandolin och gitarr. Dessutom hade han flera roller som folklivsforskare, programchef SR radio, artist, kompositör och gjorde bla musik till "Teskedsgumman" för SVT.
En bra presentation av Christer Ågren, som under en timme delade med sig kunskapen om Olrog!
Efter den musikaliska delen var det tid för kaffe med dopp och pratet tog vid. 
Vår ordförande, Ing-Marie, välkomnade nyinkomna medlemmar och informerade om kommande aktiviteter, det blev kö till anmälningslistorna!
Text: Britt & Göran
Bilder: Barbro, Britt & Göran