2016-02-05 Trivselträff med ost och vin
Nu har det blivit tätt mellan våra trivselträffar och engagemanget är inte att ta miste på. Ordet "trivselträff" är en benämning som vi även kan använda vid våra månadsmöten, med en gemytlig stämning i glada vänners lag! Gästerna strömmade till och samtalen kom igång ganska fort. Klockan 16.00 hälsade Ing-Marie oss välkomna och alla fyllde sina tallrikar i en arrangerad ordning. Det smaskades på ostar av olika slag och det blandades med avbrott för konversationer i lagom proportion.
När mättnaden gjorde sig  påmind, presenterades en Quis med ett antal frågor som vi skulle "klura" ut svaren på. Det var inte helt lätt att svara rätt på alla frågorna, eftersom ingen hade "alla rätt"! Nåväl,  man lär så länge man lever.
Sammankomsten avslutades i lagom tid, för att inte missa TV-progam som börjar kl 20.00!
Text och bilder: Britt & Göran

2015-11-20 Ost & vinträff
November har blivit något av en "träffas och trivs"-månad, så även i år. Ost & vin var det övergripande temat för kvällen och alla intresserade fick inte plats i lokalen. Stämningen var god och alla hade ett leende på läpparna redan innan vi satte oss till bords. Vi hade dukat fram 4 olika sorters vin, varav en alkoholfri, 5 olika sorters ost, flera fruktsorter och det mesta gick åt. Det känns trevligt att höra diskussionerna, som ger en antydan om trivseln inom vår förening.
Det sjöngs i olika etapper, berättades ett antal bra vitsar och vi hade en frågerunda om vett och etikett.
Återigen ett STORT TACK till Ing-Marie, som ordnade lokalen!

2014-11-14 Pubafton
Så var det dags igen för en sammankomst på Södra Nygatan 19. Temat var "Pubafton" med mingel och socialt umgänge under några timmar. Alla som varit på pub, kopplar väl ihop det med att dricka lite öl och smaka på olika typer av tilltugg. Tilltuggen bestod av olika typer av korvar, som till exempel Joddlarkorv, Whiskykorv, Jambalaya, Ungersk salami samt ytterligare några "gårdskorvar".
Vi var 25 stycken medlemmar, även nya som inte tidigare deltagit. Det pratades på alla håll och det blev en trevlig upptakt, som fortsatte under hela kvällen. Bilderna nedan talar sitt tydliga språk, glada miner i hela lokalen. Det anordnades underhållning med sång, lustiga anekdoter och en quiz frågerunda. Man kan lära sig mycket av underhållning!
Vid 8-tiden var det tid att bryta upp och att döma av ansiktsuttryck och utsago, så var även detta en lyckad tillställning! 
Ett STORT TACK till Ing-Marie, som ordnade fin lokal och trevligt arrangemang. Vi hoppas detta kan upprepas!

Text: Göran, Foto: Britt & Göran

2013-11-22 Ost- & vinträff
På fredagseftermiddagen ställde ett antal Aktiva Seniorer kosan mot Södra Nygatan 19, där vi skulle prova olika ostar med tillbehör, smaka vin och ha trevligt några timmar. Några lämnade återbud och vi blev 24 stycken, som kom till en trevligt uppdukad lokal.  
Det är kul att träffas i vår förening, ett trevligt gäng med kort väg till ett leende och som gärna delar med sig av sina upplevelser. Dagens samling var ett bra exempel på detta, med lite historier, ett brev från en norsk mor till sin son, framträdade med solosång och berättelser om lite speciella händelser.
Ett STORT TACK till Ing-Marie, som ordnade fin lokal och trevligt arrangemang. Vi hoppas att detta kan upprepas!
Foto & text Göran med hjälp av Britt.

2012-09-16 Sköna söndag

Söndagen den 16 september var Studieförbundens upplevelsedag på kulturhuset Fyren, där alla fick visa upp sina verksamheter mellan klockan 11 och 15. 

Förberedelserna för montern och placering av alster från våra porslinsmålare gjordes den 10:e med iver och omtanke av de inblandade. Vi hade bland annat sällskap av Sensus, Medborgarskolan, Folkuniversitetet, ABF och det blev naturligtvis tillfälle att prata med våra kolleger. I ett sådant sällskap finns ingen konkurrensverksamhet, utan snarare ett utbyte av tankar med tillhörande "rundsnack". Det gavs även tillfälle att informera besökare om våra aktiviteter, som kanske kan öka vårt medlemsantal. Ing-Marie, Eivor, Christina, Britt och Göran var på plats och talade väl för Aktiva Seniorer.

En trevlig träff med glada miner åt alla håll!

2012-04-27 GOOD OLD DAYS 

En härlig musikstund med god mat och dricka till självkostnadspris.

Vår ordförande Ing-Marie Noréen och Eivor Lindqvist hade dukat långbord med vackra glas och servetter samt dukat upp en underbar buffé. Hans Kindgren spelade medryckande på sin synt. Karin Westin och Åke Rannström underhöll och stämningen var på topp.

Vi andra hade pyntat oss efter bästa förmåga för att få en GOOD OLD STYLE.

Och vi sjöng för full hals, DET VAR JÄTTETREVLIGT.

Gärna mer sånt.

Insänt av Laila Jange, som även fotograferat.